Make your own free website on Tripod.com

Wat is nursing?


Nursing betekent verzorging en is eigenlijk een ander woord voor 'doktertje spelen' en kan worden gezien als een vorm van s.m. Op internet kom ik de term 'medical play' vaak tegen. Dit is hetzelfde als nursing. Ik hou op deze site de term 'nursing' aan.
Nursing wordt ook vaak gebruikt voor 'baby-behandeling', waarbij een volwassene wordt verzorgd als een baby of klein kind. Maar hierover gaat deze site dus niet!

Bij s.m. heeft de 'meester' of 'meesteres' macht over de 'slaaf' of 'slavin'. Deze rolverdeling komt eigenlijk ook voor bij nursing: de dokter en/of verpleger/verpleegster heeft immers 'macht' over de patiënt(e).
Nursing is een spel, waaraan twee of meerdere personen kunnen deelnemen. Bijvoorbeeld een patiënt(e) en een dokter (m/v). De dokter kan ook geholpen worden door een verpleegster. Of er
zijn meerdere patienten en een dokter. Of meerdere doktoren die eventueel weer geassisteerd worden door verpleegsters en/of verplegers. Mogelijkheden genoeg dus.
En dan maakt het verder niks uit of je hetero, homo of biseksueel bent. Ben je een man, dan laat je je misschien het liefst onderzoeken door een vrouw. Of je onderzoekt misschien liever een vrouw. Maar misschien is het dan juist wel extra spannend om je, als hetero man, door een man, die misschien wel homo is, te laten onderzoeken. Of weer: misschien lijkt het je leuk om, als man een homofiele man te onderzoeken.
En daarop kun je weer genoeg combineren: man/vrouw, vrouw/vrouw, man/man, homo/hetero, biseksueel/homo, hetero/biseksueel. En ga zo maar door.

En ik hoef, denk ik, niet te vertellen, dat tijdens een keuring of onderzoek de geslachtsdelen extra aandacht krijgen.

De VSSM schrijft over nursing:
Doktertje spelen in SM-sfeer met een patient als de onderdanige/masochiste en een dokter of verpleger/verpleegster als de dominant. Letterlijk betekent nursing verzorgen. Gemeenschappelijke kenmerk van zorgen is de kwetsbaarheid en daaruit voortvloeiende afhankelijkheid. In dit SM-(rollen)spel verlangt de patient naar zijn behandeling en de verpleegster doet niets liever dan haar patient in een benarde situatie te brengen en te houden. Onderdeel van het spel vormen vormen bijvoorbeeld 'medische' onderzoeken, klysma's geven, urinaals aanleggen of katheters inbrengen. Het spel heeft ook sterke fetisjistische trekjes en aantrekkingskracht. In de videoklassieker "Frau Dr. Monteil" zie je verpleegsters in rubberen uniformen en patienten gehuld in rubber die tal van onderzoeken moeten ondergaan. (Uit: Kerfstok - augustus/september 1999: Ed's groot en (on)volledig (VS)SM-woordenboekje)

Misschien heb je al lang fantasieën over zo'n onderzoek. Misschien denk je, dat je de enige bent, die zulke fantasieën heeft. Op internet is in elk geval weinig informatie te vinden over dit onderwerp.


Terug